Tuincontrole augustus 2019

Geplaatst op 3 augustus 2019 door Erwin Kremer

De Tuincontrole voor augustus 2019 is weer gedaan.

Tuincontrole augustus 2019

Bedankt voor de controle en alvast bedankt voor de acties van de desbetreffende tuinders.

Open tuindag 2019

Geplaatst op 7 juli 2019 door Erwin Kremer

Beste leden

Wat een fijne open tuindag op zondag 30 juni 2019, wij hadden fantastisch weer besteld en gekregen, maar ook een hoge opkomst op de Bickershof.

Veel geïnteresseerde bezoekers die genoten van ons mooie tuinpark. De vele deelnemers die hun tuin open gesteld hadden, waren blij met de grote opkomst, om hun tuin en of hobby te kunnen laten bewonderen.

Ook veel bezoekers uit Castricum, Heiloo en Akersloot waren naar het park gekomen om de tuinen van ons park te bewonderen. Dit ook omdat in hun plaatselijke krant het artikel gestaan had van deze open dag.

Ook in het “Noorderlicht” was veel aanloop waar menige bezoeker of clublid de expositie van de exposanten kwam bekijken of een lekker drankje kwam drinken of een hapje kwam eten.

Het was kortom een zeer geslaagde open tuindag met vele enthousiaste deelnemers en dito bezoekers.

Dus op naar volgend jaar voor weer zo’n mooie open tuindag.

De evenementencommissie.

Leo Witschge

Tuincontrole juli 2019

Geplaatst op 5 juli 2019 door Erwin Kremer

De Tuincontrole voor juli 2019 is weer gedaan.

Tuincontrole juli 2019

Bestellijst aardbei 2019.

Geplaatst op 30 juni 2019 door Erwin Kremer

Hij is er weer De Aardbei bestellijst.

Bestellijst aardbeien 2019

Inleverdatum bestellijst is uiterlijk 20 juli 2019.

Tuincontrole juni 2019

Geplaatst op 2 juni 2019 door Erwin Kremer

De Tuincontrole voor juni 2019 is weer gedaan.

Tuincontrole juni 2019

RABO Fietsdag 2019

Geplaatst op 15 mei 2019 door Erwin Kremer

Het volgende bericht komt van de RABO Bank

Dit jaar zullen wij geen Rabobank IJmond Fietsdag organiseren maar hebben wij gekozen voor een nieuwe actie: de Club Support Campagne.

Dit is een landelijke campagne waaraan alle lokale Rabobank filialen meedoen.

Tot nu toe is de volgende informatie bij ons bekend, meer informatie zal de komende maanden volgen. De campagne zal na de zomer van start gaan en de verwachting is dat u in juni hierover meer informatie zult ontvangen.

M.vr.gr.,

Evenementencommissie Bickershof

Leo Witschge

Tuincontrole mei 2019

Geplaatst op 4 mei 2019 door Erwin Kremer

De Tuincontrole voor mei 2019 is weer gedaan.

Tuincontrole mei 2019

Klaverjassen 2019

Geplaatst op 16 april 2019 door Erwin Kremer

Klaverjassen.

a.s. donderdag – 18 april – de laatste donderdag voor Pasen is de laatste klaverjasavond van het seizoen.

Hoewel we gemiddeld zo’n 6-7 tafels aan deelnemers per avond hadden was het totaal aan deelnemers

die aan de competitie hebben deelgenomen 37 .

Dit seizoen is Klaas Groot de overall winnaar geworden met 124974 punten en daarmee de wisselbeker..

2e Henk Maas met 124252 punten

3e Rinus de Munnik met 124033 punten

4e Peter Pirovano met 123902 punten en

5e Kees Kuil met123123735 punten.

Allen die aan onze gezellige kaartavonden hebben deelgenomen hartelijk dank maar vooral ook het bedienend personeel.

Jan Bekker onze competitieleider dank voor zijn leiding en verzorger van de als steeds leuke en mooie prijzen.

Tonny Zonneveld dank voor het minutieus bijhouden van de standen.

We gaan nu ca. een half jaar in trainingskamp en zien u de eerste donderdag in oktober weer graag verschijnen.

Een fijne vakantie en tot ziens.

Groetend,

Henk Maas

Tuincontrole april 2019.

Geplaatst op 6 april 2019 door Erwin Kremer

De Tuincontrole voor april 2019 is weer gedaan.

Tuincontrole april 2019

Tuincontrole 2019

Geplaatst op 20 maart 2019 door Erwin Kremer

Aan alle medetuinders,

Om voor het hele tuincomplex een fris en uitnodigend karakter te waarborgen, zijn in het huishoudelijk reglement en op de diverse jaarvergaderingen regels neergelegd waaraan een tuin het hele jaar moet voldoen. Om hier een beetje zicht op te houden is er een tuincontrolecommissie die 1x per maand haar taak uitoefent. Het is bepaald niet de bedoeling dat u als tuinder wacht tot de controle plaatsvindt. Voor dit frisse en uitnodigende karakter is een continue actieve houding van iedere tuinder belangrijk. Wacht dus aub niet op de controle.

De controle richt zich, evenals voorgaande jaren, vooral op:

–           de haag mag tussen 1,40 en 1,60 hoog zijn, en maximaal 25 cm breed, gemeten vanuit het hart;

–           geen opslag van diverse spullen onder de haag, geen planten die een belemmering vormen voor de groei  van de haag;

–           de paden moeten vrij zijn: geen plantenbakken e.d. op het pad.

–           grindpad onkruidvrij houden, geen groei vanuit de border over het grindpad;

–           border 2m diep over de breedte van de tuin en een diversiteit aan planten in de border;

–           algemene indruk van de tuin (netjes, niet rommelig, onkruidvrij);

–           tuinnummers moeten goed zichtbaar zijn bij het toegangspad;

–           geen bamboe, tenzij in een afgesloten container.

–           de maximale bebouwing en verharding (kunstgras, snippers, tegels etc) van de tuin mag niet meer dan 40% bedragen. De kweekkas wordt niet beschouwd als verharding.

Elke eerste zaterdag van de maand, ingaande begin april t/m begin september, zullen de resultaten gepubliceerd worden op de borden en de website. De controle zal plaatsvinden in de week die daar aan vooraf gaat.

Mocht onverhoopt een tuin 2x achtereen voor hetzelfde op de publicatielijst vermeld worden, dan zal dit worden overgedragen aan het bestuur. Het bestuur zal dan een schriftelijke waarschuwing geven met een boete. Mocht dit, wederom onverhoopt, voor de derde keer gebeuren, dan volgt een extra boete, en een uitnodiging voor toelichting/verweer aan het bestuur.

Wij, de controleurs, hopen dat op deze wijze het tuincomplex een fris en uitnodigend karakter zal houden.