Klaverjassen 2019

Geplaatst op 16 april 2019 door Erwin Kremer

Klaverjassen.

a.s. donderdag – 18 april – de laatste donderdag voor Pasen is de laatste klaverjasavond van het seizoen.

Hoewel we gemiddeld zo’n 6-7 tafels aan deelnemers per avond hadden was het totaal aan deelnemers

die aan de competitie hebben deelgenomen 37 .

Dit seizoen is Klaas Groot de overall winnaar geworden met 124974 punten en daarmee de wisselbeker..

2e Henk Maas met 124252 punten

3e Rinus de Munnik met 124033 punten

4e Peter Pirovano met 123902 punten en

5e Kees Kuil met123123735 punten.

Allen die aan onze gezellige kaartavonden hebben deelgenomen hartelijk dank maar vooral ook het bedienend personeel.

Jan Bekker onze competitieleider dank voor zijn leiding en verzorger van de als steeds leuke en mooie prijzen.

Tonny Zonneveld dank voor het minutieus bijhouden van de standen.

We gaan nu ca. een half jaar in trainingskamp en zien u de eerste donderdag in oktober weer graag verschijnen.

Een fijne vakantie en tot ziens.

Groetend,

Henk Maas

Tuincontrole april 2019.

Geplaatst op 6 april 2019 door Erwin Kremer

De Tuincontrole voor april 2019 is weer gedaan.

Hierbij het overzicht van datgene wat is geconstateerd.

Tuincontrole april 2019

Bedankt voor de controle en alvast bedankt voor de acties van de desbetreffende tuinders.

Tuincontrole 2019

Geplaatst op 20 maart 2019 door Erwin Kremer

Aan alle medetuinders,

Om voor het hele tuincomplex een fris en uitnodigend karakter te waarborgen, zijn in het huishoudelijk reglement en op de diverse jaarvergaderingen regels neergelegd waaraan een tuin het hele jaar moet voldoen. Om hier een beetje zicht op te houden is er een tuincontrolecommissie die 1x per maand haar taak uitoefent. Het is bepaald niet de bedoeling dat u als tuinder wacht tot de controle plaatsvindt. Voor dit frisse en uitnodigende karakter is een continue actieve houding van iedere tuinder belangrijk. Wacht dus aub niet op de controle.

De controle richt zich, evenals voorgaande jaren, vooral op:

–           de haag mag tussen 1,40 en 1,60 hoog zijn, en maximaal 25 cm breed, gemeten vanuit het hart;

–           geen opslag van diverse spullen onder de haag, geen planten die een belemmering vormen voor de groei  van de haag;

–           de paden moeten vrij zijn: geen plantenbakken e.d. op het pad.

–           grindpad onkruidvrij houden, geen groei vanuit de border over het grindpad;

–           border 2m diep over de breedte van de tuin en een diversiteit aan planten in de border;

–           algemene indruk van de tuin (netjes, niet rommelig, onkruidvrij);

–           tuinnummers moeten goed zichtbaar zijn bij het toegangspad;

–           geen bamboe, tenzij in een afgesloten container.

–           de maximale bebouwing en verharding (kunstgras, snippers, tegels etc) van de tuin mag niet meer dan 40% bedragen. De kweekkas wordt niet beschouwd als verharding.

Elke eerste zaterdag van de maand, ingaande begin april t/m begin september, zullen de resultaten gepubliceerd worden op de borden en de website. De controle zal plaatsvinden in de week die daar aan vooraf gaat.

Mocht onverhoopt een tuin 2x achtereen voor hetzelfde op de publicatielijst vermeld worden, dan zal dit worden overgedragen aan het bestuur. Het bestuur zal dan een schriftelijke waarschuwing geven met een boete. Mocht dit, wederom onverhoopt, voor de derde keer gebeuren, dan volgt een extra boete, en een uitnodiging voor toelichting/verweer aan het bestuur.

Wij, de controleurs, hopen dat op deze wijze het tuincomplex een fris en uitnodigend karakter zal houden.

De Pootaardappelen kunnen worden opgehaald.

Geplaatst op 2 maart 2019 door Erwin Kremer

pootBeste leden,

De bestelde pootaardappelen kunt u vanaf zaterdag 02 maart ophalen in het praathuis.

Groet,

Medewerkers van Het Praathuis

Zaaikalender

Geplaatst op 19 februari 2019 door Erwin Kremer

Ik dacht misschien wel handig om te kunnen raadplegen.

Een zaaikalender.

Veel zaaiplezier.

Erwin Kremer

De kluitplantjes zijn er weer

Geplaatst op 19 februari 2019 door Erwin Kremer

Beste leden,

Het seizoen gaat eindelijk weer beginnen en vanaf a.s. zaterdag 23 februari zijn de kluitplantjes weer voorradig.

Met vriendelijke groet,
Sanny en Jurgen

Ophalen zaadpakketten

Geplaatst op 12 februari 2019 door Erwin Kremer

De bestelde zaadpakketten kunnen weer opgehaald worden in het Praathuis. Alvast veel zaaiplezier.

Bericht van de penningmeester

Geplaatst op 1 februari 2019 door Erwin Kremer

Helaas is er iets misgegaan met het berekenen van de huur.

Bij sommige tuinders van Bickershof is op 10 januari de helft van de huur voor het eerste halfjaar geïncasseerd. De andere helft is eind januari geïncasseerd.

In juli wordt het bedrag van de huur voor het tweede halfjaar geïncasseerd.

Excuses voor de overlast,

Groeten,

Moniek

Bestellijst De Zaden

Geplaatst op 11 december 2018 door Erwin Kremer

Beste tuinders,

In het Praathuis vindt u de catalogus 2019 van De Zaden.

Hierbij de bestellijst welke u kunt gebruiken voor al uw bestellingen.

Bestellijst De Zaden

Groetend,

Ophalen fruitbomen

Geplaatst op 24 november 2018 door Erwin Kremer

Fruitbomen besteld?

Vanaf zaterdag 24 november kunt u ze ophalen.

Namens Het Praathuis